December feestmaand

December is een ware feestmaand in de omgeving van Durbuy. 

In de periode van het jaar dat de dagen het kortst zijn, vullen sfeerverlichting en lichtshows het tekort aan licht aan. Steden en dorpen in het zuiden van België hullen zich in gezellige, warme winterse sferen. Voor meer informatie kunt u dé website voor je vakantie in de Belgische Ardennen en Wallonië eens raadplegen: http://walloniebelgietoerisme.nl/nl-nl

In de decembermaand wordt Durbuy omgetoverd tot een waar winterwonderland met een sfeervolle kerstmarkt en feeërieke taferelen. Een echt sprookje waarbij je je ogen uitkijkt! Je wordt in Durbuy in de aanloop naar Kerstmis zeker in de juiste stemming gebracht. Feestelijke decoraties, twinkelende lichtjes en vrolijk kerstgezang zorgen samen voor een harmonieuze kerstsfeer in Durbuy. Een grote markt met ambachtslui, kerststallen en de mooiste kerstverhalen: een onvergetelijke tijd vlak voordat Kerstmis begint!

Een bezoekje aan de Ardennen in de winter lijkt niet echt voor de hand liggend, maar toch is de kerstmarkt van Durbuy een echte aanrader. Midden in het stadshart vind je namelijk een flink aantal kraampjes met diverse leuke items.

Ieder weekend vind je in de kleine straten van de oude stad, het park Roi Baudouin en op het plein, een knusse markt waar je van alles kunt kopen. Persoonlijke cadeaus, nostalgische versieringen en verukkelijke lekkernijen. Op de overdekte ijsbaan in het park Roi Baudouin kun je de voetjes aan het werk zetten en samen met familie en vrienden een rondje schaatsen. Zowel jong als oud kunnen met plezier een rondje zwieren over het ijs.

Om weer helemaal warm te worden, van buiten én van binnen, kun je de leukste kerstspullen vinden op de markt. Een opvallende sjaal, een grote muts met kwast en natuurlijk warme glühwein om de kou te weren.

De kerstmarkt van Durbuy is net even iets anders dan andere kerstmarkten. Naast klassieke kerstversiering en lekkernijen, vind je hier ook nog andere smakelijke hapjes die je wellicht niet op een kerstmarkt zou verwachten. Zo kun je genieten van een glaasje champagne of een moezelwijntje terwijl je oesters, ganzenlever of Italiaanse nougat aanschaft.

Om de sfeer nog extra te verhogen, is Durbuy in de gehele maand december versierd met duizenden kaarsjes. Zeker in de avond zorgt dat voor een waar spektakel. Ook is de kerstmarkt zelf ’s avonds open zodat je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat die sprookjesachtige uitstraling mee kunt maken.

Zo zie je maar: het kleinste stadje ter wereld organiseert één van de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkten die er zijn! De kerstmarkt van Durbuy bezoeken is de ideale manier om dit prachtige stadje te leren kennen en om te genieten van alles wat met kerst te maken heeft.

De kerstmarkt is van 24 november 2017 tot en met 7 januari 2018 geopend.

Agenda:

  • overdekte schaatsbaan: 24/7-7/1: vrijdag van 16 tot 21 uur – zaterdag van 11 tot 21 uur – zondag van 11 tot 20 uur. Vanaf 22/12 tot 07/01 alle dagen open van 11 tot 21 uur. 24 & 31/12 gesloten om 17u30.
  • kerstmarkt: 1,2 en 3/12 én 8,9 en 10/12 én 15,16 en 17/12 : in de kleine straatjes van Vieille Ville, Place aux Foires, Parc Roi Baudouin en Allée Philippart. Open elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 23 uur en zondag van 12 tot 22 uur.
  • kerstdorp: 18/12 tot 7/1: in het hart van Durbuy. Attracties voor de kleinsten – bezoek van de kerstman – muzikale trein en annimatie…Alle dagen van 11 tot 22 uur en elke vrijdag en zaterdag tot 23 uur – 24 en 31/12 gesloten om 17h30.

     

© 2017 - 2022 ChaletDurbuy.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel